piru kange

- Sanat ovat metallia, josta musiikki heijastuu!

Omia polkujaan kulkeva Piru Kange seikkailee äkkiväärän suomenkielisen rockin rujoissa maisemissa ja sekoittelee tyylillä rokkia, kansanmusiikkia, eeppistä progea, punk-kitaroita ja runoutta. Yhtyeen musiikilliset juuret ovat syvällä 80-luvun alun uudessa aallossa ja Piru Kangesta heijasteleekin läpi elementtejä mm. Ismo Alangon, YUP:n, CMX:n ja Don Huonojen tuotannosta.

Piru Kange on tehnyt esikoisalbumiaan hämäläiseen tapaan hitaasti ja hartaudella. Purkkiin on kuitenkin saatu sen verran paljon helmiä, että Ratas Music julkaisi kokonaisuuden keväällä 2012 tuplalevynä. Esimakua saatiin singlestä Niin vähän itsestäsi.

Tuottajana albumilla on toiminut Rake, joka on tuottanut mm. CMX:ää ja Maj Karmaa. - Hommahan meni old school -linjalla. Postitimme demomme Rakelle, ja hän lähetti sähköpostia, jossa hän kertoi demon olleen "ehdottomasti mielenkiintoisinta kuultavaa pitkään aikaan". "Siitä meidän yhteistyö alkoi", laulaja Ville Pekkanen kertoo.

Piru Kangelle ominaista on oivaltavat lyriikat ja sanoituksiin panostaminen. Yhtyeen sanoitukset muodostuvat laulaja Ville Pekkasen ja kosketinsoittaja Kalle Sistolan toimesta. Kahden erilaisen persoonan kynästä syntyy tekstejä laajalta skaalalta ja kaksikolla on kyky nitoa tuotoksistaan mielenkiintoinen keitos, jossa maistuu niin perinteinen laululyriikka kuin 50-luvun modernismikin.

Ville Pekkanen - Laulu, kitara, sävellys, sanat
Heikki Lindberg - Kitara, taustalaulu
Riku Silpola - Rummut, taustalaulu
Timo Ollikka - Basso ja taustalaulu

Levy-yhtiö:
Ratas Music Group Oy
www.ratasmusic.fi

Kun haluat äkkiväärää rockia - tilaa Piru Kange keikalle!

Ohjelmamyynti: Jari Hämäläinen
puh:+358 504048868 / This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.