Skip to main content

ants in the pants

Yhtye perustettiin keväällä 1997, kun irlantilaisesta musiikista kiinnostuneet Ilona Ala-Leppilampi ja Lasse Suurkari löivät soittopelinsä ja kaikki muutkin hynttyynsä samaan keikkabussiin.

Ilonan musiikilliset juuret tulivat Vetelistä, Kaustiselta ja klassisesta koulutuksesta, kun taas Lassen banjopeukaloa oli testattu monissa jameissa Helsingin ja Tampereen irkkubaareissa. Kahden musikantin symbioosina syntyi duo, jonka taito, keskinäinen kemia, täyteläinen soundi ja reipas huumori ovat tehneet heistä haluttuja esiintyjiä kaikkialle missä olut kuohuu ja jalka tahtoo vipattaa.

Vuonna 2001 ympäri ämpäri Suomea keikkaillut ja Hämeenlinnan seudulla asustanut pariskunta päätti lähteä kokeilemaan musiikillisia siipiään itse sylttytehtaalle, eli Irlannin vihreälle saarelle.

Kotipaikaksi asettui Burtonport Atlantin rannalla, ja keikkapaikkoja löytyi kaikkialta Donegalin kreivikunnan alueelta, mutta usein kaksikko soitti myös Mayon kreivikunnassa ja Pohjois-Irlannin puolella.

Vastaanotto suomalaisten esittämälle irkkumusiikille oli suorastaan hämmentävän lämmin ja kysyntää riitti. Kaiken huipuksi duon kotipubi Skipper..s Tavern valittiin vuoden 2002 parhaaksi perinnemusiikkibaariksi Donegalissa, vaikka kyseisen pubin ainoat musikantit olivat Ilona ja Lasse jääkarhujen maasta..

Keväällä 2003 Ants in the Pants matkasi länsirannikkoa etelään Limerickin kreivikuntaan jatkaen keikkailua uusissa maisemissa. Viisi kuukautta vierähti siellä, ja syksyllä 2003 Antsit löysivät itsensä taas Hämeenlinnasta. Vaikka koti-ikävä toi soittajat Suomeen, riitti kaipuuta myös toiseen suuntaan ja elokuussa 2004 duo lähti taas kiertämään Irlannin tuttuja kyläteitä ja pubeja.

Turengissa majaansa pitävä Ants in the Pants esiintyy ahkerasti kaikkialla Suomessa, missä irkkumusiikilla on sijansa. Tuttuja ja monesti koluttuja keikkapaikkoja ovat esimerkiksi The Castle Turussa, O..Connell..s ja Pub Pikilinna Tampereella, Parnell..s irkkubaarit ympäri maata sekä tietenkin kotikaupungin keidas Albertin kellari (ent. O'Maggies). Festivaalivierailuja yhtye on tehnyt Kaustisella, Pomarkussa ja Provinssi-rockissa.

(by AP Sarjanto)