Skip to main content

esa niiva enb

Esa Niiva ENB on lappeenrantalaisista muusikoista koottu groovya ja juurevaa fuusiota soittava yhty

Yhtyeen julkaisu ¨Past&Present¨ on otettu lämpimästi vastaan niin musiikkilehtien palstoilla kuin yleisön keskuudessakin. Levyn sävellyksistä vastaa pääasiassa saksofonisti Esa Niiva. Hänen aiempia vaiheitaan ovat jäsenyys mm. yhtyeissä Leningrad Cowboys, Boycott, Mamba. Niiva on myös työskennellyt studiomuusikkona sekä teattereissa ja tv-tuotannoissa(mm.Hotelli Sointu/TV1). Pääsoittimensa tenorisaksofonin ohella hän soittaa myös sopraano- sekä barytonisaksofonia ja bassoklarinettia.

ENB:n jäsenet ovat kaikki pitkän linjan muusikoita. Basisti Silu Seppälä tunnetaan hyvin yhteyksistään Esan tavoin Leningrad Cowboysiin ym. maamme eturivin rock-yhtyeisiin. Euroopan parhaana miesnäyttelijänäkin(Pegasus/San Sebastianin filmijuhlat 1991) palkittu Seppälä on tunnettu kasvo elokuvanäyttelijänä monista Kaurismäen elokuvista.

Yhtyeen rumpali Mikko Taipale tunnetaan mm. Tutti-orkesterista sekä freelance-töistään eri teattereista(mm. Svenska Teatern) ja monien levytyssessioiden studiotöistään.

Kitaristi Jarkko Palokas on maineikkaan Berklee College of musicin suorittanut jazzkitaristi, jonka kynästä on lähtöisin ENB:n ¨Past&Present¨ albumin energinen raita nimeltään ¨The Big D.¨ Kosketinsoittaja Ari ¨Aaretti¨ Korpisalo on säveltänyt Esa Niivan kanssa yhteistyönä kaksi levyn kappaleista. Korpisalo tunnetaan vahvana ja virtuoosimaisena urkurina ja hänen soittoaan on kuultu mm. eri artistien taustalla sekä teattereissa.

Esa Niiva - saksofoni
Jarkko Palokas - kitara
Ari Korpisalo - koskettimet
Mikko Taipale - rummut
Silu Seppälä - basso